I gamle dage kunne man tjene penge på at udgive en plade.

Det kan man stadigvæk, men chancen er vel næsten lige så stor(-lille), som at vinde i Lotto.

Faktisk taber mange musikere penge ved at udgive en plade, især hvis man medregner timelønnen, og man ser bort fra, at skabelsen er lønnen i sig selv. Men alligevel er det den største drøm for mange musikere.

Selvfølgelig skal man lave en plade − det er vigtig at få ens idéer og drømme ud! Er man god og heldig, kan det selvfølgelig have en stor betydning, men tiderne er anderledes end de gyldne dage i 80’erne og de tidlige 90’er.

Mange tror stadigvæk, at for enden af pladeudgivelsen, venter der en potte med guld(-plader).

Det er ofte i disse romantiserede guld drømme, jeg støder på det spøjse fænomen, jeg har valgt at kalde 6-3.

6-3

Når jeg møder folk, der har udgivet en plade, spørger jeg ofte, hvor lang tid det har taget at lave pladen. Inklusiv tiden på at skrive sangene er svaret ofte omkring 6. mdr.(tit længere). Når jeg så spørger, hvor lang tid de har brugt i øvelokalet, på at øve op til deres live jobs, er svaret ofte 3 dage(tit mindre).

Det er et spøjst fænomen, for de fleste musikere mener, at spille live er essentielt for deres musikkarriere.

B.la fordi der kan de mærke publikum og responsen på deres musik, og selvfølgelig fordi de ofte udelukkende tjener deres penge på at spille live (-de sælger også rigtig mange plader på denne måde, især hvis de gør det godt). Så der hvor musikere virkelig kan give publikum en unik oplevelse, komme ud med hvad de har på hjertet og selvfølgelig også tjene penge, er der mange musikere springer over hvor gærdet er lavest.

Hvorfor er du fan?

Garanteret nogen af de bands/solister du elsker allerhøjst, er dem som har givet dig en enorm koncertoplevelse! Sådan er det i hvert fald for mig, så brug chancen og gør det samme.

Husk en fantastisk koncert handler ikke kun om at spille godt.

Det handler også om, hvad man har på hjertet, hvad man vil fortælle publikum og hvordan musikken kommer ud over scenekanten! For de flestes vedkommende tager det mere end 3 dage!

Prince i øveren − When doves cries

Synkrondans og snak er næsten på plads.

Her en øver med Coldplay − Life in technicolor
Med designet tøj og scenografi.

tilmeld-dig-vores-nyhedsbrevx633xhoej

Bliv bedre på scenen som musiker - få styr på dit grej

Få mine 5 bedste grejtips, der vil gøre din performance på scenen som musiker meget bedre!

Få forklaringen bag hvorfor 5 simple grej tips kan forbedre din performance hurtigt og effektivt, så både du og publikum får en bedre koncertoplevelse.

Skriv dig op til mit nyhedsbrev, og du får min mini e-bog gratis.

* = Obligatorisk felt