karrierekanonen 2013 - Kristian Koch

I weekenden coachede jeg 7 ud af de 8 finalister til Karrierekanonen 2013. Jeg er meget beæret over at få lov til at arbejde med så gode og passionerede musikere. Og så må jeg sige, at jeg elsker mit job, for hele weekenden var fyldt med fantastisk musik, magiske øjeblikke, gåsehud og super fed energi.

Så en stor tak til Karrierekanonen, Bandakademiet, Kejthåndet, Vild $mith, Kinck, Amin Karami, City Syd, The Minds Of 99 og Helmet Compas, for en fantastisk weekend. Og kommer du på årets Skanderborg Festival, så må du ikke snyde dig selv for årets Karrierekanon finalister.

Hvis du kunne tænke dig at se, hvordan en coaching session forløber, kan du se et klip fra DR3 serien “Karrierekanon”, hvor jeg coacher en af vinderne fra Karrierekanonen 2012. Se klippet her.

1 godt råd

Undgå at spille efter klik! Endnu engang var det meget tydeligt, at klik skader mere end det gavner. Igen og igen støder jeg på bands, som spiller efter klik for at spille mere tight, med det resultat at musikken og deres performance mister dynamik, liv og flow.

Brug kun klik hvis det ER nødvendigt. Hvorfor? Fordi jeg har aldrig hørt publikum sige (med mindre de var musikere, og til det kan jeg kun sige, at det er langt de fleste publikummer ikke), at musikken faldt eller steg i tempo. Til gengæld har jeg rigtig tit hørt: “Hvorfor står de bare venter mellem numrene” (de venter på at blive talt ind),  “Hvad er det trommeslageren hele tiden sider og roder med?” (backtrack eller klik). “De spillede vildt godt, men var det ikke lidt mekanisk”(musikerne spillede som robotter i stedet for mennesker), “koncerten manglede flow og mistede energi” (fordi bandet gik mere op i korrekt tempo end en levende og sammenhængende koncert).

Så med mindre man spiller super teknisk sportsmusik, hvor stillen påbyder, at man spiller stramt som bare pokker, så drop klikket og spil som levende dynamiske musikere – for det vil gavne musikken, men også koncertens flow, dynamik og give større frihed på scenen.

Til sidst vil jeg gerne præsentere en indspilning fra før kvantiseringen var opfundet. Hør starten og så spol frem til slutningen – kæmpe tempo forskel. Men når man hører hele nummeret, betyder det ikke en dyt, for det er fuld af liv og dynamik.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her, hvis du ikke vil gå glip af gode råd og nyheder.

tilmeld dig mit nyhedsbrev - ud over scenekanten - kristian koch