»Livemusik er fremtiden!

cd vs. live musik

Danskerne brugte sidste år tre gange så mange penge på live-musik end på at købe cd’er. 30. dec 2010. Mikkel Schou, Politiken.

Jeg har tidligere skrevet om (6-3 fænomenet), at musikere bruger uforholdsmæssigt meget tid på at lave deres plader, kontra den tid de bruger på at forberede deres koncerter. Tal viser at tiderne har forandret sig – nu bruger publikum penge på koncerter i stedet for cd’er.

Selvfølgelig skal man bruge tid på at indspille sin musik, og gøre ens plade så god som overhovedet mulig, for det er med til at give koncerter. Men hvis man tror, at det hele sker af sig selv derfra, tager man fejl. Det tror jeg nu nok, de fleste ved, men hvad de fleste nok ikke tænker så meget over er, hvor meget energi man skal bruge på at forberede sine koncerter.

To interessante artikler fra Politiken sætter fokus på musikbranchen, som den er lige nu: Musikbranchen tjener lige så godt som altid, Cd’en er på spanden i musikbranchen. Begge artikler har samme budskab: pengene bliver tjent ved at spille livekoncerter, ikke på salg af cd’er.

Hvis man vil leve af at spille musik, skal man mere end nogensinde være god på en scene. Publikum vil have noget for pengene!! Langt de fleste musikere jeg møder, bliver overrasket over hvor meget arbejde det i virkeligheden kræver for at levere en god koncert. Det er ikke unormalt at store musikere arbejder dagligt i flere måneder med deres musik og liveperformance, når de skal ud og spille koncerter. Vil du ikke også gøre det samme, hvis du skulle spille for mange tusind mennesker?

Og der har du faktisk forskellen på, hvorfor de store ofte er store og de små er små: de store arbejder dagligt i flere måneder med deres musik og liveperformance, når de skal ud og spille koncerter. Vil du skille dig ud fra mængden, skal du arbejde lige så hårdt med din musik og liveperformance, når du skal ud og spille koncerter, som når du laver din plade.

2014-10-20T13:24:21+02:00

Skriv en kommentar