Videoblog #1: Speak – Et eksperiment

Hvordan laver man et speak, der ikke er det samme hver gang?

Se videoen ovenover

Det spørgsmål svarer jeg på her i min første udgave af min videoblog.

Jeg afliver myter og forestillinger og kommer med gode råd til, hvordan du forbedrer dine speaks og sørger for at levere varen hver gang, du står på scenen! Jeg er også inde på hvad man siger og gør, når der opstår uventede situationer.

Og har du noget andet, du godt kan tænke dig at blive klogere på, så skriv spørgsmålet her, så vil jeg forsøge at svare på det, hvis det passer ind.

Indtil næste gang, må du have en rigtig dejlig dag
– og få nu givet nogle gode koncertoplevelser til dit publikum!

Mvh
Kristian Koch

Scenecoach og liveproducer Kristian Koch

 

2017-02-10T01:01:26+01:00

10 Comments

 1. Mikkel 16/10/2015 at 10:41

  Hej Kristian.
  Super godt initiativ med videobloggen. Og godt med brugbare små tips, som disse 🙂

 2. Louise 16/10/2015 at 10:58

  Super fedt Kristian.

  Kom MEGET GERNE med flere råd – jeg kunne i hvert fald bruge rådene i denne video!!!

 3. Chris Andreev 16/10/2015 at 12:17

  God video – jeg elsker sådan nogle tips og tricks. Det er noget jeg synes musikverdenen (især når det kommer an på sceneoptræden) mangler, og du gør det godt!

  Jeg ville måske overveje et andet setting, altså optag videoen et andet sted, så bananer, sodavand og alkohol osv., ikke forstyrrer øjet. 🙂

  Du kunne måske også overveje, at spørgsmålene bliver vist visuelt i videoen, når du læser dem op. Det er rart for mange mennesker, selv at kunne læse med, når du læser op fra ting. 🙂

  Bliv ved med at lave sådanne videoer!! Det er vildt fedt. 🙂

 4. Allan 16/10/2015 at 12:29

  Det bliver spændende at følge….

 5. Misha Hoekstra 17/10/2015 at 05:43

  Fedt initiativ, og nogle rigtig gode forslag!

  Dog synes jeg at du skal “cut to the chase” hurtigere – der gik næsten 3 minutter inden vi fik at vide, hvad du skal faktisk snakke om. Og det er andet publikum her end til en koncert – folk vil bare klikke videre til noget andet, hvis du fanger dem ikke i de første 15 sekunder.

  Ser frem til flere afsnit!

 6. Mads 17/10/2015 at 10:07

  Hej Kristian. Jeg er ret enig med Misha ovenfor.
  Mit indtryk af sådan nogle videoblogs er, at stilen og intentionen skal være klar. Er man god til at smalltalke og handler bloggen om ens liv og betragtninger om dit og dat, kan man fint snakke løs og være naturlig – “bare være sig selv”.
  Er det derimod en undervisningsvideo, forventer brugeren en langt mere koncentreret og direkte information. Punktvis, step-by-step gennemgang med overskrifter, gerne illustreret med tekst på skærmen (for os der har brug for at støtte det auditive med noget visuelt).
  Der findes selvfølgelig blandingsformer, og den løse smalltalk-form kan sagtens være meget tjekket. Du nævnte selv for nylig Niels Hausgaard, som er et godt eksempel på én, der mestrer den form.
  Mit råd til dig når du – forhåbentlig – laver flere videoer, er, at stramme op på præsentationen og pointerne, så vi kommer ned på ca. 5 min.
  Måske kunne du have fordel af at have en huskeliste klistret fast under videokameraet. Et sted, du kan kigge hen og se en kort punktoversigt over det, du skal tale om.
  Glæer mig til at se flere guldkorn fra dig 🙂

 7. Kristian Koch 17/10/2015 at 12:42

  Tusind tak for jeres virkelig gode inputs!! Det er super fedt, at I gider at komme med jeres meninger!

  Jeg kan se her på bloggen, på Facebook og i private beskeder, at jeg skal komme hurtigere til sagen:0) Det vil jeg helt sikkert prøve på i fremtiden!

  Jeg skal måske også prøve at finde en anden setting, eller ryde op i baggrunden, så I ikke skal se på bananer og alkohol. Jeg selv kan godt lide den “hjemlig” og personlige stil, så jeg forsøger lige, om jeg kan få det til at gå op:0)

  Men helt gennemgående, så har I været utrolig positive…så jeg laver sgu nogle flere. Men kom endelig med flere kommentar, så jeg løbende kan blive skarpere:0)

  /Kristian

 8. Kristian Koch 23/10/2015 at 13:09

  Jeg har lyttet til mange af jeres super gode råd – jeg håber det her hjulpet;0) I kan se resultatet her: https://kristiankoch.dk/videoblog-2-lys/

 9. Perry MacLeod Jensen 24/10/2015 at 14:56

  Hey Kristian,

  Meget fedt indhold, men jeg er lidt ligeglad med at høre dig fortælle om, at du er igang med at skrive en bog, og hvorfor du laver vloggen. Der går jo tre minutter før, at du kommer igang.

 10. Kristian Koch 25/10/2015 at 08:47

  Fedt du kan lide indholdet Perry! Og du er ikke den eneste, som har haft input ang. at jeg skal komme til sagen:0) Det har jeg ændret på i min anden vlog: https://kristiankoch.dk/videoblog-2-lys/

Skriv en kommentar