Videoblog #6: Alter ego

Har du styr på dit alter ego?

David Bowie er i mine øjne kongen over alter egoer.

Alter ego handler i bund og grund om, at lave om på sig selv i forhold til sin privatperson. Det kan for mange artister være svært, da det ofte anses for at være finere at “være sig selv”. Men at “være sig selv” er ikke altid det bedste… for musikken.

Se bare David Bowie. Han formåede at udfordre den naturalistiske performance stil med stor succes.

At arbejde med et alter ego handler ikke om at være falsk – det handler om at gøre det rigtige for musikken.

Spørgsmålet, jeg besvarer i min #6 videoblog, kommer fra Stig. Han spørger kort og godt: “Kan du sige noget om performance som et alter ego/rolle?

Jeg elsker dine inputs!

commentJo mere du blander dig med spørgsmål og kommentar, jo gladere bliver jeg og alle de andre, som følger mit nyhedsbrev og min blog. Det er så inspirerende…i hvert fald for mig:0). Så bare fyr den af!

 

Indtil næste gang, må du have en rigtig dejlig dag
– og få nu givet nogle gode koncertoplevelser til dit publikum!

Mvh
Kristian Koch

Scenecoach og liveproducer Kristian Koch

2017-02-10T01:55:23+01:00

2 Comments

 1. Lena Thostrup Hansen 22/01/2016 at 11:06

  Tak igen Kristian for gode råd.
  Jeg synes også det kan være lidt grænseoverskridende med et alter ego overfor resten af bandet. Jeg har prøvet at beslutte mig for, at det må de bare leve med, og de har da også taget godt imod indtil videre, men alligevel…
  Til hverdag i øveren står jeg der med fladt hår og kedeligt tøj, og pludselig er der fuld knald på raketten. Især er det grænseoverskridende pludselig at spille på sex-appeal. Jeg tør endnu ikke at give den fuld gas, selvom jeg inderst inde ved, at sangene er skrevet i den ånd, og sådan er jeg også. Det er helt klart mere janteloven der holder mig tilbage, end det reelt er de andre i bandet.
  Kh Lena

 2. Kristian Koch 22/01/2016 at 11:45

  Tak Lena for din skønne kommentar!

  Det er altid hamrende grænseoverskridende – især foran sit band. De kan nemlig på første parket, se det skift man laver…hvilket er angstprovokerende for ALLE.

  Når jeg har produktionsøvere med bands, beder jeg dem alle om, at de skal fyre den af 100% – uden publikum. På den måde vender de sig til skiftet – og så bliver det pludseligt naturligt.

  – Og ja du har fuldstændig ret. Janten spiller helt sikkert ind!.

Skriv en kommentar